Svenske Clara er skøjteprinsesse i Caribien

I varme Caribien bydes der på et imponerende isshow på cruiseskibet Adventure of the Seas. I rollen som den mystiske kvinde i hvid kjole er det svenske Clara, 21 år. Hendes nye hjem er et skib så stort at det har plads til alle indbyggerne fra hendes barndomsby Älvsby.

21 årige Luleå-pigen Clara Callne er skøjteprinsesse på et cruiseskib i Caribien.

Svenske Clara er skøjteprinsesse i Caribien
Royal Caribbeans ´skib Adventure of the Seas  er der lige nu en svensk skøjteprinsesse. Cruisebloggen fik en snak med Clara Callne, 21 år som forlod barndomsbyen Unbyn udenfor Luleå i det nordlige Sverige til fordel for et spændende job ude i den store vide verden.

Hej Clara! Fortæl hvordan det gik til at du søgte job ombord på et cruiseskib i Caribien?
Siden jeg var lille har jeg drømt om at arbejde som artist i et show. Med tips fra venner som har arbejdet som artister på cruiseskibe tøvede jeg ikke med at sende mit CV og en audition video til Royal Caribbean.

Clara Callne forlod Sverige til fordel for et liv til søs på Royal Caribbeans smukke cruiseskibe.

Hvad er det sjoveste ved at arbejde på et cruiseskib?
– Jag elsker at rejse og få lov til at opleve flere forskellige destinationer! Jag får også lov til at møde mennesker fra mange forskellige lande og kulturer  – både i land og ombord, siger Clara.

Personalet på Royal Caribbeans skibe består ofte af omkring 50 forskellige nationaliteter. I et tidligere interview på Cruisebloggen siger den svenske kaptajn Mattias Persson ”Verden ville se bedre ud hvis mennesker opførte sig overfor hinanden som man gør ombord hos Royal Caribbean”.

Clara fortsætter ocg beskriver sin kærlighed for sin primære arbejdsopgaver ombord.
– Vores shows er det sjoveste! Jeg elsker at få lov til at underholde, at få kontakt med publikum og give vores gæster en minderig oplevelse. At se at de har det godt og kan lide vores shows er en fantastisk følelse!

I jobbet indgår det også at være med i sikkerhedsrutinerne ombord og at arbejde på skøjteskolen som tilbydes ombord.

Svenske Clara Callne udlever sin drøm på Royal Caribbeans cruiseskibe.

Hvad er det sværeste ved at arbejde på et cruiseskib?
Et cruiseksib er som et lille samfund. På et og samme sted findes alt! Det er også en af faktorerne til hvorfor at jeg trives. Alt personalet er som én stor familie.
Men det kan selvfølgelig også være hårdt altid at have mennesker omkring sig. Derhjemme er det meget lettere at få et privat øjeblik for sig selv, konstaterer Clara.

Hvilke egenskaber syntes du de kræves for at arbejde på er cruiseskib i udlandet?
Du skal ikke være bange for at snakke med nye mennesker. Vi er her alle for at give gæsterne en god ferie på deres cruise, og du er hele tiden firmaets ansigt udadtil. For mig som artist kan jeg bidrage gennem vores shows selvfølgelig, men også når jeg hjælper gæsterne som gerne selv vil prøve at stå på skøjter. Visse af vores gæster har aldrig set is før, og slet ikke stået på skøjter.

At arbejde på et cruiseskib – en skole for livet
Clara Callne 21 år fra Unbyn ca. 25 kilometer udenfor Luleå har mødt store kontraster i sit nye liv. På det 15 dæk høje cruiseksib hvor hun arbejder, er der så meget plads at alle indbyggerne i hendes barndomsby Älvsby kunne være ombord. Adventure of the Seas har plads til ca. 3.100 gæster og 1.100 ansatte.

På Adventure of the Seas er der så meget plads at alle indbyggerne i Älvdalen, hvor Clara Callen kommer fra, kan være ombord.

Savner familie og venner
Clara siger at hun naturligvis savner familie og venner.
– Men at arbejde i udlandet for Royal Caribbean har gjort at jeg ved at jeg virkelig kan stå på egne ben.

Hun fortæller hvor meget bedre hun er blevet til sprog. På skibet er hovedsproget engelsk. Da flere gæster er spansktalende øvrer hun sig på at forbedre det også
– Jeg har oplevet så mange nye og smukke steder, jeg arbejder med og omgås med mennesker fra hele verden, bliver bedre til flere sprog. Jeg skal tage et stort ansvar og jeg lærer hele tiden nye ting,  fortæller Clara om sin udvikling.
Her til sidst Clara, har du nogle ynglingssteder ombord som du vil dele med os?
– Der findes mange steder ombord som jeg holder af. En gang i mellem tager jeg en bog med op til pooldækket øverst oppe. Der er der oftest få gæster hvilket kan være skønt en gang i mellem. Her læser jeg, soler lidt, og hører musik eller deltager i de aktiviteter som der er ved poolen. Jag er også ofte i fitnesscenteret. At afslutte  med en gang sauna er fantastisk!

Læs mere om Claras arbejde, hvordan hun bor ombord, osv. i den lokale avis Norrbottenkuriren. Er Du interesseret i at arbejde ombord hos os, så kig her!

Svenske Clara er skøjteprinsesse i Caribien

Skrevet af Cruisebloggens reporter, Rosita – oversat af Betina – Royal Caribbean

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *