NORSKE JANNI ARBEJDER TIL SØS I AUSTRALIEN

26-årige Janni Botten fra Norge arbejder på mange danskeres drømmedestination Australien. Det unikke ved hendes job er at hun på kun én eneste arbejdsuge oplever flere steder i det enorme land samt også eksotiske New Zealand. Desuden kan hun kombinere arbejde med sin store interesse – sport!

Janni

Oplev verden på et cruise med Royal Caribbean
Der er skibe over hele verden, og der er flere skandinaviske personer ombord. Vidste du for eksempel, at mere end halvdelen af Royal Caribbeans kaptajner er fra Norden! Cruisebloggen fik en snak med Janni Botten fra Halden i Norge, som har påmønstret sit tredje cruiseskib i Royal Caribbeans flåde.

Hej Janni, du arbejder på Radiance of the Seas i Australien. Fortæl os om dit arbejde til søs!
– Hej! Jeg arbejder som Sports Supervisor ombord. Det betyder, at jeg er ansvarlig for alle sportsaktiviteter ombord, såsom klatrevæg, minigolfbane, basketballbane og bordtennis. Ansvaret omfatter planlægning af åbningstider, forskellige sportsturneringer og endda også lidt kontorarbejde.

Hvor længe har du arbejdet hos Royal Caribbean?
– Jeg startede i sommeren 2015 på det tidspunkt, verdens største cruiseskib, Allure of the Seas. Jeg arbejdede 15 måneder (inklusive ferieperiode). Her cruisede vi først i Middelhavet og krydsede så derefter Atlanten og endte til sidst med at udgå fra Florida med Caribien cruises. Derefter skiftede jeg til Freedom of the Seas  og arbejdede i både Caribien og Middelhavet. Siden efteråret 2017 har jeg arbejdet på Radiance of the Seas.

Janni siger, at det sjove i det sportslige job er at hjælpe gæsterne i surfsimulatoren Flow Rider. Det er dog ikke ombord på den mindre Radiance of the Seas men her har hun i stedet for seje oplevelser på de forskellige destinationer som skibet anløber.

Norsk i sport og den som styrrer skibet
Udover Janni som Sports Supervisor, er der også kaptajn som også er fra Norge. Skibet Radiance of the Seas tilhører Royal Caribbeans mindre skibsklasser.  Ombord er der ca. plads til 2.200 gæster, og her kan du opleve spændende drømmedestinationer som Australien og New Zealand, Alaska og Vancouver i nogle få sommermåneder om året.

Hvordan er det at arbejde så langt hjemmefra?
“Det er helt ok, men tidsforskellen sammenlignet med job i Europa og i Caribien gør det svært at holde personlig kontakt med familie og venner derhjemme. Jeg får lidt ekstra hjemve ved juletid og på fødselsdage. Men det er så sjovt at arbejde på et cruiseskib. Det er som at arbejde på et flydende luksushotel, mens du ser uforglemmelige omgivelser og natur, som f.eks. en solnedgang over havet.

Australien er mange danskeres drømmedestination – hvordan er det at arbejde Down Under?
– Det er fantastisk. Australien er sådan et stort land, men jeg får lov til at opleve så meget på turen. Det bedste er, når jeg får tid til at gå i land og opleve destinationen. Vi har jo endda stop i New Zealand. Det er et fantastisk land med en fantastisk natur med store grønne og smukke fjorde.

Til sidst, Janni, hvorfor skal man booke Radiance og Australien som ens næste cruiseeventyr?
-Radiance of the Seas er et godt valg for dem, der ønsker at udforske Australien og New Zealand med et mindre skib. Der er stadig meget at lave ombord – både for dem, der ønsker at udøve forskellige sportsgrene eller slappe af på en liggestol og måske en deltage i en quiz. Om aftenen kan du se flere forskellige shows.

Hvis du ønsker at cruise i en lidt større skala i Australien, skal du vælge Ovation of the Seas med 16 dæk og plads til næsten 4.200 gæster ombord.

Ovation of the Seas i Sydney

Skandinavere ombord
Vil du gerne læse flere interviews med skandinaviske medarbejdere? Klik her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *