Nick er restaurantansvarlig til søs

Den ansvarlige chef for specialrestauranterne på verdens største cruiseskib Harmony of the Seas taler svensk. Nick Jobe er englænder med aner fra Sverige. Til Cruisebloggen fortæller han om miløarbejdet i køkkenet, om den prisvenlige restaurantpakke og meget mere.

Wonderland, en af specialrestauranterne på Harmony of the Seas som Nick Jobe er ansvarlig for.

Mad – en vigtig del af ferieoplevelsen
Hvis du møder Nick Jobe ombord, så sig endelig Hej! Han taler nemlig svensk. Han behersker sproget så godt at hele vores interview laves på svensk. Nick Jobe er chef for specialrestauranterne ombord, altså de restauranter som man betaler ekstra for. Til Cruisebloggens læsere giver han tips til hvordan du krydrer madoplevelserne ombord og om det engageret miljørbejde i køkkenet.

Hej Nick. Hvilken overraskelse – du taler svensk? Hvorfor?
– Hej! Jeg mødte min svenske hustru 1999 da vi begge arbejdede til søs hos et andet rederi. Jag var tjener og hun var kahytspersonale. I 2014 blev jeg rekrutteret af Royal Caribbean. Min hustru og vores to sønner bor i Sverige.

Hvis du møder Nick ombord – tal gerne skandinavisk med ham!

Du er “Manager Speciality Dining” på Harmony of the Seas. Hvad indebærer dit job?
– Jeg er ansvarlig for alle specialrestauranter ombord. Under mit ansvarsområde indgår der også nogle af de mindre restauranter som er inkluderet i gæstens cruisepris: Central Park Cafe, Cafe Promenade, Dog house og Sorrento’s. Min primære opgave er at vores gæster skal have nogle rigtige gode oplevelser de steder. I det indgår dermed også at personalet i restauranterne har de rigtige kundskaber, oplæring og trivsel for at kunne bidrage. Jeg er meget stolt over vores personale ombord.

Fortæl om din baggrund hos Royal Caribbean
– Royal Caribbean uddanner og rekrutterer ofte internt. Jeg er den første restaurantchef som er blevet rekrutteret eksternt til denne specifikke stilling. I takt med at vores firma vokser sker der en udvikling i at tage ekspertise og erfaring ind eksternt. Udover Harmony of the Seas har jeg arbejdet på Navigator of the Seas, Anthem-, Oasis- og Empress of the Seas.
Nick Jobe foran en av restauranterne som tilhører hans ansvarsområde.

Restaurantbranchen til søs
Nick beskriver at variationen er det sjoveste i hans job. En dag er han i Jamie Oliver’s italienske restaurant, den næste i steakrestauranten Chops Grille eller den asiatiske Izumi. Desuden får han lov til at rejse rundt i hele verden. Han beskriver sine kolleger som venner:
– I én periode arbejder jeg i Caribien med et hold venner. Derefter en anden i Middelhavet med et helt nyt hold venner. Mit liv er aldrig kedeligt.

Nick fortæller også at han arbejder hver dag i flere måneder af gangen, og beskriver livet til søs som mere en livsstil end et job.

Miljørbejde i køkkenet
På verdens største cruiseskib er der plads til næsten 9.000 mennesker inklusiv personale. Det indebærer meget mad. Royal Caribbean har deres eget miljøprogram “Save the Waves” hvor der også indgår et fokuseret område med miljøomtanke i køkkenet. Dette indebærer f.eks. at gøre størstedelen af indkøbene i lokale ingredienser, samt fokus på at formindske overskydende mad (madspild) i alle restauranter. Det madspil som der ikke kan undgås bliver genvundet med højteknologiske instrumenter.

Velkommen ombord hos Royal Caribbean – til en både rejse- og madoplevelse.

Restarantchefens bedste tips: Specialrestaurantpakke!
I gennemsnit besøger 1.200 gæster på Harmony of the Seas, ud af totalt 6.400, en specialrestaurant. Nick tipper om ”Specialrestaurantpakken” til mellem $70-115/voksen afhængig af antal middage samt skib*. Børn under 5 år spiser altid gratis og børn 5-12 år betaler kun $10/restaurant. Drikkevarer indgår ikke. Men har du drikkepakke så gælder det også i specialrestauranterne.
– I vores specialrestauranter får du større oplevelser, fra kvaliteten på mad, omgivelserne og den ekstra personlige service. Med restaurantpakken får du meget for pengene og en fantastisk følelse af eksklusivitet. Mange af vores gæster booker en (1) specialrestaurant i løbet af ferien. Middag i en specialrestaurant koster op til $55. Med restaurantpakken får du flere specialrestauranter for kun lidt ekstra. Og tag med i dine overvejelser hvad en god treretters middag i en storby i Danmark normalt koster!
* INFO RESTAURANTPAKKE (priserne kan ændres unden yderligere information)
– 3 specialrestauranter, $85 på skibe i Oasis- og Quantumklassen mod $70 på de øvrige skibsklasser
– 4 specialrestauranter, $100 på skibe i Oasis- og Quantumklassen mod $85 på de øvrige skibsklasser
– 5 specialrestauranter, $115 på skibe i Oasis- og Quantumklassen mod $100 på de øvrige skibsklasser

Wonderland giver dig en restaurantoplevelse udover det sædvanlige lover Nick Jobe.

Danskernes vigtigste måltid på dagen – og deres smagsvaner
Nick Jobe siger med et smil at de nordiske gæster oftest er dem med de højeste krav når det kommer til maden.
– Vi arbejder konstant med at udvikle og forbedre os. Dagens første måltid er vigtigt for vores nordiske gæster. Vi sørger for at der findes nordiske favoriter til morgenmad, specielt i Central Park Café og Solarium Bistro. Her kan du altid finde mørkt brød, müsli med et stort udvalg af nødder og tørret frugt, laks og også yoghurt natural, afslutter Nick Jobe.

Interviewet af Cruisebloggens reporter, Rosita oversat af Betina Otzen – Royal Caribbean

Cruisebloggens reporter´s ynglings morgenmads sted ombord – Solarium Bistro indgår i cruiset pris!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *