En dejlig dag i Villefranche

Få steder har en smukkere indsejling end pittoreske Villefranche. Skal man stå tidligt op en dag i løbet af sit cruise, så er det netop denne dag. Indtag morgenmaden på balkongen og bare nyd synet af Villefranche, som åbenbarer sig, når vi ankrer op i den lille bugt. Denne gamle badeby er en vision af farver. Husene er rosa og orange, markerne grønne og havet klart og turkis. Op ad bjergsiderne ligger flotte villaer, som man fint kan forestille sig tilhører the rich and famous.

Villefranche - France
Villefranche – France

For at komme ind til denne herlige by, tendrer vi, dvs. vi tager de små både fra skibet ind til kaj. Bådene lægger til midt i byen, med kort afstand til stranden. Her findes alt i gangafstand, men er du i det lade hjørne, kan du tage det lille bytog, som kører op ad de smalle gader og ned til havnen og stranden.

Midt på sommeren kan det ofte blive varmt på rivieraen, så mit forslag er, at man “gør” Villefranche først. Spenderer en lille time på at slentre rundt i de små kroge, besøge kunstnerbutikkerne og snup en kaffe på torvet, før du indtager stranden. Der er ingen solstole til leje her, så et lille tip kan være at tage et ekstra badehåndklæde med til at ligge på. Sandet er varmt, og Middelhavets vand ligger på omkring 27 grader i sommertiden.  Langs strandpromenaden ligger der små cafeer og enklere serveringssteder. Har du tid, så vil jeg imidlertid anbefale at man tager turen ind mod tenderkajen igen, og slår sig ned på en af de mange udeserveringer med bord næsten nede i vandkanten. Her serveres franske delikatesser, pizza og alt andet man måtte ønske sig. En god rosevin skal man naturligvis spendere på sig selv her, alt fra Bandol og Minuty er et sikkert hit. Rosevinen skal være så lys som mulig – da får den den “ægte” riviera-smag. Moules o frites er en lokal specialitet, blåmuslinger med pommes frittes.

Grandeur in the Bay of Villefranche (France) on June 2nd 2012 Grandeur of the Seas - Royal Caribbean International
Grandeur of the Seas udenfor Villefranche

Vil du se mere af rivieraen denne dag, så er udflugtsmulighederme mange. Man kan fortsat opleve Villefranche, men måske ofre stranden for Nice eller f.eks. Monte Carlo. Fra togstationen i Villefranche går togene ca. 2 gange i timen, i begge retninger. Man rejser vestover mod Nice og Cannes, eller østover mod den italienske grænse til Monaco og Monte Carlo. Til Nice tager togturen 6 minutter og til Monte Carlo ca. 15 minutter. Det er billigt at tage toget, og der findes billetautomater på perronen. Har man først taget turen til Monte Carlo, skal man natuligvis slå sig ned på Cafe de Paris ved Operaen og spendere et glas med bobler på sig selv. Dette er det bedste udgangspunkt for kendis- og ferrari-spotting.  Bjerglandsbyen Eze har du måske hørt om, hertil er det nemmest at tage toget til Eze sur Mer og så bus derfra op til toppen. Man kan selvfølgelig også gå op ad de 2000 trappetrin, men i varmen anbefales det ikke.

Uanset hvad du vælger at gøre denne dage, så lad være med at stresse. Bare nyd rivieraen, farverne, de gode drinks og den sydfranske stemning. Det er en dejlig dag i Villefranche.

Skrevet af Bente

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *